A nyomtatásra várva adtam le a rendelést az autofelszerelesek.hu-n

Valahogy még mindig fura abba belegondolni, hogy az egyetem melletti nyomtatószalon hány évig kísért utamon. Már tanulmányaim megkezdése előtt is oda mentem nyomtatni, azaz beiratkozásnál, és mindegyik szakdolgozatomat náluk nyomtattam. Ez idő alatt sokat alakult maga a Nyomda – merthogy így hívják a szalont – is, volt egy kis felújítás például, több és profibb gépeket szereztek be, és a dolgozók egy része lecserélődött. Emlékszem, hogy hányszor volt arra példa, hogy nem volt nálam apró, kártyával pedig nem tudtam kis összeget fizetni, így mindig azt mondták, hogy semmi baj, majd behozom valamikor az árat, de ők egyébként nem tartják számon. Én pedig mindig visszamentem, amint tudtam, és vittem is a pénzt, mert hát én jó, hogy igyekeztem fejben tartani, ha már voltak ilyen jó fejek újra meg újra.

Furcsa, hogy mennyire hozzánk tud nőni egy-egy ilyen helyszín. Számomra nemcsak a nyomtatószalon ilyen, hanem az egyetem környéki vendéglátóhelyek is. Gyakran tanultam egy-egy kávé mellett a frissen kinyomtatott tételeket vagy kifotózott anyagokat. Szinte előttem van az a kép, ahogyan a csoporttársaimmal egy-egy elmaradt órának köszönhetően ücsörgünk a színesre festett padokon és megbeszéljük az élet nagy dolgait. Sőt, olyan is volt, hogy az egyik kedves haverom dolgozott be nekik az utolsó félévben, amikor már nem volt annyi órája, a gyakorlatát pedig hamarabb letudta. Szóval általa kicsit a Nyomda kulisszái mögé is beláthattunk. Sokáig emlegette is utána, hogy nem is gondolnánk, mekkora munka egy-egy szakdoga leadási időszak a számukra, és hogy ha ő ezt tudta volna, akkor eskü, hamarabb készül el egy kicsit, csak hogy tehermentesítsen másokat… Azért ezt megnéztem volna, hogy a nyomtatószalonok miatt turbó üzemmódra kapcsol! De mondhatjuk, hogy legalább a lelkiismerete megszólalt.

Szóval azt hiszem, a nyomtatószalon még sokáig velem lesz gondolataimban, vele együtt pedig az egész környéke az én szeretett alma materemnek. A frissen nyomtatott dokumentumok illatáról mindig a Nyomda fog eszembe jutni, ebben biztos vagyok!

A múlt héten valamelyik nap úgy ébredtünk a barátaimmal, hogy kéne egy kerékpár szállító az autómra, és akkor mehetnénk messzebbre is túrázni. Mi általában jók vagyunk az ilyen spontán ötletekben és nem is szeretünk sokáig teketóriázni, így már be is írtuk egyből a keresőbe, hogy kerékpár szállító autóra, nézzük, milyen lehetőségeink vannak – ugyanis különösebben egyikünk sem ért a témához.

kerékpár szállító

A kereső az elsők között ajánlotta figyelmünkbe az autofelszerelesek.hu oldalt. Itt ugyanis venni és bérelni is lehet kerékpár szállítót, illetve tetőboxot, ráadásul többfélét is, elég széles árkategóriában, úgyhogy mindenki kiválaszthatja a neki leginkább megfelelőt.

Ahogyan végignéztük, hogy milyen kapacitásra lenne szükségünk a biciklitartó esetében, és hogy az milyen árfekvésben van, ha megvesszük, elég hamar arra a megállapításra jutottunk, hogy nekünk inkább bérelni lenne érdemes erre az évi egy-két alkalomra. Szóval nagyon tetszett, hogy van ilyen lehetőség is, mert ez nekünk pont kapóra jött.

Ki is választottuk a honlap leírása alapján, hogy melyik csomagtartó lenne számunkra az ideális, és megbeszéltük, hogy a héten felvesszük a kapcsolatot a céggel. Addig azért szét is néztünk a honlapon, ha már ott voltunk, úgy voltam vele, hogy a megörökölt családi járgányra hátha akad egy-két olyan kiegészítő, amivel kicsit javíthatok az összképen. Egyébként abban megegyeztünk a többiekkel, hogy nagyon menő, hogy ilyen “autós dolgokat” is lehet kapni online áruházban, nem is gondoltuk volna, hogy házhoz is jöhet a hólánc vagy az ablaktörlő lapát, de most már ennyivel is okosabbak vagyunk.

Ezért is gondoltam, hogy megosztom itt a blogon a pozitív tapasztalataimat a webshopról, hátha másnak is újdonság lesz, hogy profi autós felszerelések és kiegészítők rendelhetők házhoz, ráadásul igen jó áron! Persze a termék típusától függően igencsak különböző árakkal találkozhatunk, de mi sem számítottunk arra, hogy a kerékpártartó néhány ezer forintból kijön… Csak amikor rájöttünk, hogy nekünk “családi méret” kell, akkor inkább a bérlés mellett döntöttünk.

Nekem egyébként tetszett az oldalon az egyfajta blogként funkcionáló AutóFelszerelések Magazin is, ahol a termékekről és különböző autós témában olvashatunk bejegyzéseket. Ez egy kis extra dolog számomra a webshopon, ami segíthet akár a válogatásban vagy csak az unalmas percek eltöltésében.

A fizetés és a szállítás tekintetében is igen rugalmas az online shop. Az én korosztályom számára már a bankkártyás fizetés az alapvető, és nagyon örültem, amikor láttam a weboldalon, hogy ez is egy fizetési opció náluk. A másik lehetőség pedig az utánvét, amit azért nem szeretek annyira, mert pluszköltséget, úgynevezett “utánvéti kezelési költséget” számítanak fel a végösszeg mellé, amit szerintem kényelmesen el lehet kerülni, ha előre rendezzük a költségeket bankkártyával. A szállításra is több opciónk van, ugyanakkor a webáruház profiljától nem tekinthetünk el: figyelembe kell vennünk azt, hogy bizonyos méretű termékek extra logisztikai kezelést igényelnek, ahogyan a weboldalon is olvashatjuk. Ez nyilván alapvetően a termékek méretéből fakad, így mindenképpen tanulmányozzuk át részletesen a holnapon belül a szállítás menüpontot, amennyiben ilyen terméket is rendelünk (a hangsúly azon van, hogy is, ugyanis normál méretű termékek rendelése esetén a nagyméretű tárgyaknál külön kalkulálódik az összeg). De ha az kényelmesebb, fel is vehetjük a kapcsolatot az ott dolgozókkal, hogy megbeszéljük a szállítási módokat és a költségeket. Így tehát a házhoz történő szállítás, a csomagpontok és az automatás lehetőségek mind adottak, ha a rendelt termékek méretei azt megengedik.

Azért bőven találtam olyan dolgokat a shopban, amik tetszettek – például egy menő elektromos biciklit is -, de húztam egy limitet azzal kapcsolatban, hogy mit engedhetek meg magamnak anyagilag. A tetőbox bérlés azért közben folyamatban volt, szóval annak nagyon örültem én is meg a kis kirándulós csapat is. Azért néhány dolgot betettem a kedvencek közé és kifotóztam magamnak, hogy érdemes lenne beruházni rájuk a közeljövőben.

Végül pont a nyomtatószalonba kellett beszaladnom valamiért, amikor az autofelszerelesek.hu-s rendelésemet véglegesítettem. Örülök, hogy kerékpártartó esetében a bérlés mellett döntöttünk, de azért nem bírtam ki végül, hogy ne rendeljek kiegészítőket az autómba. Elfért ugyanis egy új autószőnyeg, és nem tudtam kihagyni az univerzális kiegészítők menüpontját is a sok szép dologgal. Így végül egy kormányvédőt vettem – szép, minőségi, fekete bőrt -, és egy autós kosarat. Már régóta dilemmáztam, hogy szükség lenne valami kosárra vagy ládára. A sok ki-be pakolásnál úgy gondolom, hogy nagyon praktikus lesz.

Szívből ajánlom minden autótulajdonosnak a webshopot, biztos vagyok benne, hogy itt mindenki találhat számára tetszetős termékeket! A minőséggel és a szállítással pedig minden rendben volt, ezt tapasztalatból mondhatom. Akár bérelnél, akár vásárolnál, az autofelszerelesek.hu jó választás!